fredag den 6. august 2010

Rød nordbokjole med klokkeærmer

Så kom der endelig et billede af den flotte røde adelskjole. Den er desværre ikke til mig, men jeg overvejer kraftigt at lave en til mig selv i blå. Den er syet efter Nordbokjolemønsteret, som det er gengivet i et hæfte fra Sophias Ateljés Forlag, og jeg er overrasket over, hvor godt det bliver. Det er nemmere at få kjolen til at falde pænt med dette mønster, fremfor mønstre med mange trekantede kiler, som jeg eller som regel bruger.
Jeg har syet den af vadmel fra www.jerntraaden.dk. Det er en meget lækker kvalitet til en rigtig fornuftig pris. Jeg blev overrasket over, hvordan ulden ændrede karakter, da jeg vaskede den. Ikke at den blev dårligere, men bare mere blød og ulden, end den så ud, da jeg købte den.

Jeg kunne godt tænke mig at vide noget mere om Nordbokjolemønsteret. Jeg mener at have læst mig til, at det stammer fra 1300-tallet, muligvis som en del af Herjolfnæs-fundene på Grønland? Så nu har jeg lånt bogen "Som syet til jorden", og håber den kan kaste lidt mere lys over mønsterets oprindelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar