søndag den 28. oktober 2018

Kostume til frivillig fest - Hvad garagen gemte

Min veninde og jeg deltog som frivillige ved Magiske Dage (tidligere kendt som "Harry Potter-festival") i Odense i uge 42. Og derfor skulle jeg bruge et festligt kostume til den efterfølgende fest for frivillige. Så jeg var i garagen og finde forskellige kostumedele frem, samt i genbrugsforretningen på jagt efter en brugbar top. Resultatet ses her.

Overdel


Til overdelen købte jeg en temmelig stram sort undertrøje med indbygget BH. Desuden købte jeg et hæklet sølvsjal med frynser og en klips-ørering til pynt. Jeg klippede frynserne af sjalet og syede dem på toppen rundt langs halsudskæringen, som var ret dyb, både foran og bagpå.


Da jeg havde syet hele frynsekanten fast i hånden, konstaterede jeg, at frynserne ret let faldt af og måtte hæftet bedre - så af med frynsekanten igen. Jeg zigzaggede hele kante 3-4 gange og endte til sidst med at sy et smalt sort satinbånd langs hele kanten for at holde lidt på frynserne og det hjalp.


 Den færdige top forfra. Jeg har lavet en sløjfte ud af bredt mørkegrønt satinbånd og syet øreklipsen fast i den og herefter fast på kjolen.


Den færdige top bagfra.

Nederdel

Krinoline fremstillet af bomuldslærred. Jeg har brugt gardinspiraler som stivere - en nem og billig løsning, som gør skørtet vældig let at pakke sammen og transportere.


Over krinolinen et langt sort underskørt af taftlignende materiale. Skørtet har en bred flæse for neden og en lille smule slæb bagpå.


Og yderst et skørt af sølvfarvet taft med pailletter - skørtet er i to lag og er længere bagpå end foran.

Færdig kjole 

Jeg har pyntet parykken med diverse dimser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar