søndag den 19. maj 2019

Grøn uldkjole

Jeg har igennem længere tid haft gang i at sy en ny kjole af et stykke meget smukt flaskegrønt helt fintvævet uld, jeg har købt med hjem fra en ferie i Italien. Tanken er, at den skulle bruges som en sommerkjole.

Her er indtil videre resultatet.

 Jeg er stødt på den træls udfordring, at der er "et eller andet" med ærmerne, som gør, at den ligesom sidder lidt for stramt eller "mærkeligt" omkring skuldrene og foran. Jeg må desværre indrømme, at det er et problem, jeg relativt ofte støder på, når jeg syr middelalderdragter til mig selv. Jeg har en fornemmelse af, at det skyldes mangel på kiler eller at ærmegabet er for lille. Jeg er dog ikke helt klar over, hvad der skal til for at løse problemet.

Ærmeproblemer i toppen af ærmet og også lidt foran.

Ærmeproblemerne øges, når jeg løfter armene. Æv.


Så er det jo lige, man skal overveje, om man kan leve med det eller der skal gøres en indsats for at løse problemet. Jeg hælder til det sidste. Det må da være muligt at få en ordentlig ærmebevægelighed?

22-09-19

Jeg løste ærmeproblemerne ved at "udhule" ærmegabet en smule mere foran. En anden gang tror jeg, jeg vil lave en kile under armen eller bag på ærmet for at øge bevægeligheden.


Underkjole i hør

Den færdige kjole med underkjolen under.

Underkjole, kjole samt kåbe i uld. Kostumet er ikke tænkt som historisk korrekt, men til rollespil.

Kostumet fra siden

Kostumet bagfraIngen kommentarer:

Send en kommentar