lørdag den 6. august 2011

Houppelande

Første forsøg

Jeg har i noget tid drømt om at lave mig en houppelande i mandeudgave. Da jeg i maj engang havde lidt blåt og hvidt frakkeuld tilovers, var det på tide at forsøge sig.

Jeg gik ud fra beskrivelsen i Medieval Tailors Assistant og konstruerede et mønster ud fra den. Men da jeg ikke havde så meget stof, var jeg nødt til at se lidt stort på det med trådretningen - dum beslutning.


Her ses mønsteret fra Medieval Tailors Assistant. Bemærk, at sidesømmen er lagt trådret, og ikke mf/mb sømmen. Det er vigtigt, for at folderne kommer til at sidde rigtigt, ved jeg nu af bitter erfaring.

Her er mit grundmønster, som jeg har klippet op og spredt for at give vidde. For at udnytte stoffet maksimalt, har jeg set stort på det med trådretningen.

Efter megen syning og omsyning er resultatet således - dette er fronten på houppelanden. Folderne sidder rigtig fint på overkroppen/brystet, men bliver træls jo længere man kommer ned mod kanten.


Især ryggen er jeg ikke tilfreds med. Den ser egentlig ok ud på billedet her, men i virkeligheden er det som om den puffer ud og bliver uformelig ved nederste kant. Folderne falder ikke pænt og jævnt, som jeg kunne have ønsket mig. Det skyldes sandsynligvis et problem med trådretningen.

Houppelanden mangler stadig at få syet et bånd mere i på vrangen til at holde folderne på plads ved taljen og at blive lagt op. Jeg havde egentlig tænkt mig at sy gule silkebelægninger på alle kanter, men overvejer lidt at opgive denne og lave mig en ny, hvor jeg følger anvisningerne i bogen. Men på grund af tidspres kan det godt være jeg må tage til takke med denne. Den skulle gerne have været i brug om ca. 14 dage.

Opdataring 31/1 2012

Godt nok er jeg ikke helt tilfreds med resultatet, men det er trods alt bedre at have en færdig dragt, man ikke er tilfreds med end en ufærdig dragt, man ikke er tilfreds med. Så nu har jeg langt om længe fået syet fine gule silkekanter på og fået lagt de sidste syninger ned.Folderne sidder stadig dumt, men det er ok, hvis man har et bælte på til. Så nu mangler jeg bare en fin hat. Ingen kommentarer:

Send en kommentar